7.683 handtekeningen

Vrijheid is de Revolutie!

Campagne aangemaakt door
Azadi collectief via DeGoedeZaak

Jin, Jîyan, Azadî
Woman, Life, Freedom

Vrijheid is de Revolutie!

Haar naam was Jina Mahsa Amini

Jina werd naar het politiebureau gebracht en werd volgens ooggetuigen in elkaar geslagen. Ze is nooit meer thuisgekomen en overleed drie dagen na haar arrestatie in het ziekenhuis. De moord op Jina verenigde mensen in protest. De demonstraties tegen deze moord en het islamitische regime in Iran houden nu al 3 weken aan. Het regime slaat keihard terug: dagelijks worden demonstranten, zelfs kinderen, beschoten, gemarteld en gevangen genomen. De opstand voor vrijheid voltrekt zich van Saqqez tot Tabriz, van Teheran tot Zahedan en tot aan Kabul. Overal hoor je: ‘Jin, Jîyan, Azadî’ (vertaald: vrouw, leven, vrijheid). 

Collectief zijn wij getuigen

De Koerdische, Iraanse en Afghaanse diaspora’s slaan de handen ineen. Collectief zijn wij getuigen van meer dan 40 jaar aan mensenrechtenschendingen in ons land van herkomst. Repressieve regimes doden demonstranten, vervolgen gemarginaliseerde groepen waaronder LHBTQIA+-personen. De algehele onderdrukking van vrouwen leidt zelfs tot aanslagen op meisjes met studieambities. Wij kunnen drie demonstraties houden - maar wij kiezen voor één demonstratie in solidariteit! Wij zijn lotsverbonden. Vanuit alle hoeken waar onrecht zich voordoet hoor je ‘Jin, Jîyan, Azadî’, een decennia oude Koerdische vrijheidskreet. Vrijheid is de revolutie, so let’s back them up! 

Dit is onze oproep aan jou! Spreek je uit! Steun de mensen die strijden voor universele mensenrechten. Teken de petitie! Kom op 16 oktober om 14:00 naar Amsterdam! Laat de Dam vollopen. 

Azadi Collectief 

Oproep

Door solidair met elkaar en met hen te staan tonen wij de wereld dat we geloven in de haalbaarheid van vrijheid en gelijkheid. Geen straffeloosheid meer, maar vrijheid om hun leven in te richten zoals de bevolking van overwegend Koerdische gebieden, Iran en Afghanistan dat willen. Een democratische rechtstaat met respect voor de mensenrechten. Deze revolutie volgen we op de voet op onze telefoons, nu is het tijd voor meer acties. Teken dit manifest en versterk en ondersteun daarmee de krachtige demonstranten:

  • Internationale gemeenschap: Wij roepen de internationale gemeenschap op om zich in te zetten voor de bevolking van de overwegend Koerdische gebieden, Iran en Afghanistan die in een doodsstrijd zijn verwikkeld met de repressieve regimes. Al meer dan 40 jaar zijn er stelselmatige mensenrechtenschendingen: gewelddadige arrestaties, gedwongen verdwijningen, martelingen van burgers, vervolging en doodstraf voor gemarginaliseerde groepen.

  • Universiteiten en instituten: spreek je uit! Het is onbestaanbaar dat de universiteiten in Iran worden aangevallen en in Afghanistan zelfs aanslagen worden gepleegd op vrouwen die willen studeren. Wees solidair en toon je steun door onze template te gebruiken en te delen op jullie kanalen. 

  • Politieke partijen: in de Tweede Kamer spreken volksvertegenwoordigers hun solidariteit uit, maar voeg de daad bij het woord door ook de slachtoffers humaan en ruimhartig op te vangen bij aankomst in Nederland. Daarbij hebben nabestaanden van de slachtoffers recht op ondersteuning. De urgentie voor de erkenning van deze misdaden is hoog.

  • EU: Pleit bij EU-lidstaten voor het openen van humanitaire visa voor vervolgde vrouwen en meisjes. Geef prioriteit aan de bescherming van LHBTQIA+-mensen die onveilig zijn in hun land van herkomst zoals Iran en Afghanistan. En ondersteun LHBTQIA+-activisten op de vlucht via de organisaties die met hen samenwerken.

Dit is onze oproep aan jou! Spreek je uit! Steun de mensen die strijden voor universele mensenrechten. Teken de petitie! Kom op 16 oktober om 14:00 naar Amsterdam! Laat de Dam vollopen.

Vind hier het Facebook-evenement van het protest.

Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy