2.446 handtekeningen

Ondersteuningsverklaring: een menswaardig sociaal minimum voor de BES-eilanden!

Campagne aangemaakt door
Unkobon & DeGoedeZaak

Ik teken de oproep aan de gemeentes voor een menswaardig sociaal minimum op de BES-eilanden.*

Sinds 2010 zijn de drie voormalige kolonies Bonaire, Sint-Eustatius en Saba (BES) bijzondere gemeenten van Nederland, maar nog steeds staan ze niet op gelijke voet met de andere Nederlandse gemeentes. 

Veertig procent van de inwoners leeft in langdurige armoede, terwijl maar vier procent van de mensen werkloos is. Veel mensen hebben twee of, drie banen en leven alsnog ruim onder de armoedegrens. De laatste jaren veroorzaakt dat alsmaar meer problemen: mensen zijn in slechte gezondheid, kinderen kampen met hechtingsproblemen omdat ze hun ouders bijna nooit zien, en kerken en voedselbanken kunnen niet in de vraag naar voeding voorzien. Het is echt de hoogste tijd voor een menswaardig sociaal minimum voor de mensen op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

Daarom roept DeGoedeZaak samen met Unkobon -de consumentenbond van de BES-eilanden- de andere gemeentes in Nederland op om solidair te zijn met Bonaire, Sint-Eustatius en Saba en zich uit te spreken voor een menswaardig sociaal minimum.

Voor de brief die wij verzonden naar de gemeentes: KLIK HIER

Voor de voorbeeldbrief en de lijst met solidaire gemeentes: KLIK HIER (onderaan de pagina)

 

*Heb je geen postcode omdat je zelf op Bonaire, Sint-Eustatius of Saba woont? Gebruik dan de postcode '0000XX' om de petitie te tekenen.

Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy