Ik wil een duurzaam kantoor!

In Nederland is de gebouwde omgeving goed voor 34%[1] van het energieverbruik. Dat is nog meer dan de industrie en de transportsector. Daarmee is de gebouwde omgeving de grootste gebruiker van Nederland! Het is dan ook niet voor niets dat we wetten hebben om te zorgen dat gebouweigenaren geen energie verspillen. Maar veel panden voldoen niet aan die wetgeving. 
En wat doen we daaraan? Bijna niets. In tijden van energieschaarste en klimaatcrisisis is dat onverantwoord. Werkgevers en verhuurders hebben een plicht en de mogelijkheid om de energieverspilling van je kantoor flink naar beneden te brengen. Maar vaak is dit geen prioriteit. Daarom vragen we ook jou om je werkgever of verhuurder op te roepen tot actie. 

Zeker nu energie vanwege geopolitieke spanningen schaars is en de overheid tientallen miljarden besteedt om de hoge prijzen te compenseren en energiearmoede te voorkomen, is energieverspilling onverantwoord. Bedrijven kunnen maar liefst 1 miljard kuub aardgas (evenveel als 833.000 huishoudens) en 5 miljard kWh elektriciteit (evenveel als 1.785.000 huishoudens) besparen door maatregelen uit te voeren die ze binnen 5 jaar terugverdienen. Wettelijk is dat al 3,5 jaar verplicht! 

Niet alleen van bovenaf, maar ook van onderop kunnen we bedrijven een zetje in de goede richting geven. Zo eisen we een kantoor dat niet verspilt en minstens energielabel C heeft. Daarom heeft de Gideonsbeweging samen met DeGoedeZaak een mailcampagne opgezet. Mail je werkgever of verhuurder met een kant-en-klare brief die Gideon al voor je heeft uitgewerkt. Het enige dat je hoeft te doen is de brief te tekenen en te versturen! 

Verstuur de brief:

Ik ben werknemer Ik ben ondernemer

Meer informatie:

Over de campagne

© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy