42.992 handtekeningen

GEEN FOSSIELE BESTUURDER ALS EUROCOMMISSARIS

Campagne aangemaakt door
DeGoedeZaak

EEN OUD-SHELLMAN OP EEN KLIMAATPOST. REALLY?

Aan: De Tweede Kamer der Staten-Generaal

Het tijdperk-Rutte is nog niet voorbij, ondanks de aankondiging van zijn vertrek. Ook -of juist- als demissionair premier, trekt hij op essentiële thema’s gewoon zijn eigen plan. Eerst door een mensonterende deal met Tunesië te sluiten om vluchtelingen te weren. En nu, terwijl het kabinet demissionair is, draagt Rutte de geflopte CDA-leider Wopke Hoekstra voor als nieuwe EU-commissaris, op een cruciale post voor onze toekomst. 

 

Omdat Hoekstra de post van Frans Timmermans overneemt, zal hij vrijwel zeker beleid maken op het gebied van klimaat. Hoekstra, oud Shellman, steunde KLM zonder blikken of blozen met een miljardenpakket en durfde het stikstofprobleem niet onder ogen te komen. Dit is de laatste stuiptrekking van de oude bestuurscultuur: Ondanks dat Hoekstra geen kennis, kunde noch wil heeft om een totale klimaatcatastrofe tegen te gaan, wordt juist hij voorgedragen als EU-commissaris.

 

We zitten middenin een klimaatcrisis, maar het kabinet geeft de voorkeur aan de carrières van haar bestuurders. De kritische rol van de Tweede Kamer wordt hierin gepasseerd, de nieuwe bestuurscultuur is zo een verhaal van niets. We kunnen hiermee niet wachten tot de verkiezingen. En als de politiek niet hard genoeg zich laat horen, dan doen wij het. 

 

Onderteken de oproep aan de Tweede Kamer: verzet je tegen de kandidatuur van Hoekstra! Pleit voor een EU-commissaris die de klimaatcrisis serieus neemt. Wat kun je met jouw handtekening bereiken?

Zowel binnen de Tweede Kamer als in het Europarlement is er verzet tegen de benoeming. Deze is nog niet definitief, en met massale steun kunnen wij de Tweede Kamer oproepen deze aanstelling tegen te gaan. En zo ook gelijk een eind maken aan de alleingang van onze demissionair premier. Als het aan ons ligt gaan de komende verkiezingen over een ander bestuur, bestaanszekerheid, humaan vluchtelingenbeleid én klimaatrechtvaardigheid. En dat begint nu: geen ‘functie elders’ ten koste van de planeet. 

 

Het is tijd voor een politiek die keuzes durft te maken, die integer handelt en haar burgers boven haar eigen belangen zet. Het tijdperk-Rutte is over, laten we tonen dat we deze benoeming ongedaan kunnen maken.Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy