1.015 handtekeningen

Aan: VVD, CDA, D66, ChristenUnie

Kabinet, fiks de Moriadeal!

Campagne aangemaakt door
Bezorgde leden van de coalitiepartijen

Ledenactie Moria

Steun de oproep

Oproep aan de vier coalitiepartijen

Vorige maand verwoestte een ongekende brand de huizen, veiligheid en het toekomstperspectief van duizenden kinderen, vrouwen en mannen in Moria, Lesbos.

 

Als leden van de vier coalitiepartijen (VVD, CDA, D66 en CU) voelden wij ons geroepen om in actie te komen – om onze eigen partijen aan te sporen om acute hulp te bieden en met structurele oplossingen in EU-verband te komen.

 

Deze actie leidde tot goede gesprekken voor en achter de schermen, maar ook tot een teleurstellende Moria-Deal. Nu bereikt ons het nieuws dat het nieuwe vluchtelingenkamp "Moria 2.0" op Lesbos nog slechter en inhumaner is dan het oude Moria-kamp van voor de brand. Er is niets verbeterd sinds de Moriabrand en de Moriadeal. De beelden uit het nieuwe kamp laten zien dat het ‘Moria 2.0’ net zo inhumaan is als het vorige Moria. Daar kunnen wij als leden niet mee leven.

 

Daarom voelen wij ons als leden genoodzaakt om onze eigen fracties een steun in de rug te bieden om snel in actie te komen. Zodat er nu door Nederland daadkrachtig ingezet wordt op verbeteringen.

 

We vragen het Nederlandse Kabinet en onze partijen om:

1.     De ‘uitruil’ van 100 kwetsbare mensen uit Lesbos tegen 100 kwetsbare mensen uit het VN-hervestigingsprogramma ongedaan te maken.

2.     De eerder toegezegde ‘100 mensen’ binnen twee weken naar Nederland te halen.

3.     500 extra kwetsbare mensen uit Lesbos over te nemen naar Nederland.

4.   Evacueer mensen uit de hel van Lesbos naar tenminste het Griekse vasteland. 

Waarom is dit belangrijk?

Het nieuwe vluchtelingenkamp "Moria 2.0" is net zo inhumaan is als het oude kamp dat verwoest is door de brand. De beelden laten zien dat duizenden kinderen, vrouwen en mannen nog steeds geen enkel toekomstperspectief hebben.  

Daar kunnen wij als leden van de coalitiepartijen niet mee leven. Daarom willen we juist nu de fracties van onze partijen een steun in de rug geven. We moeten zo snel mogelijk mensen weghalen uit dit kamp, te beginnen met de eerder toegezegde '100 mensen'.

Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy