15.878 handtekeningen

Dit is niet normaal!

Campagne aangemaakt door
DeGoedeZaak

Dit kabinet is niet normaal!

Op zoek naar onze tool? Klik hier

Sinds de verkiezingen van 22 november wordt onze politiek gegijzeld door een minderheid met extreem gedachtegoed: mensen op de vlucht krijgen de schuld van falend overheidsbeleid. De onafhankelijkheid van rechters en de vrije pers staat ter discussie. Wie afwijkt van de norm wordt verdacht gemaakt. Dit mag niet normaal worden. We kijken met zijn allen naar de ondermijning van onze rechtsstaat en democratie.

 

Wij willen een politiek die geen racistische complottheorieën aanhangt. Wij willen een politiek die er is voor alle mensen. Dat is toch normaal? Wij, burgers van Nederland zeggen: dit moet stoppen.

Waarvoor teken ik?

We spreken ons uit tegen beleid, plannen en woorden die onze democratie in gevaar brengen. En we roepen de politiek, maatschappelijke organisaties en onze landgenoten op: spreek je met ons uit.

  • Voor een verdraagzaam land, dat alle vormen van racisme, discriminatie en uitsluiting afwijst.
  • Voor eerlijke en rechtvaardige klimaatactie
  • Voor de mensenrechten, ook voor mensen op de vlucht
  • Voor een onafhankelijke politiek en rechtsstaat
  • Voor een politiek vrij van buitenlandse inmenging

Het is nog niet te laat, dit is niet normaal. En dat mag het ook nooit worden. Red onze democratie en rechtsstaat.

Om onze grondwet, kernwaarden en samenleving te bewaken, moeten we als sterke burgerbeweging onze stem laten horen, elke keer dat deze in gevaar komt. 

 

Wat gebeurt er nu? 

Door de petitie te tekenen, maken we een gezamenlijke vuist tegen haat. DeGoedeZaak houdt de politiek in de gaten en waakt voor wat onze democratie kan schaden. Vervolgens laten we jou weten waar jij het verschil kan maken. 

 

Samen met jullie versterken we de stemmen van de mensen en bondgenoten die onze kernwaarden in stand houden en versterken we daarmee de rechtsstaat. We ontwikkelen kleine en grote campagnes die onze democratie verdedigen, en met jullie stem maken we deze oproepen groot.

 

Als wij bij elke poging om de rechtsstaat af te breken een hoopvol alternatief groot maken, vervangen we een agenda van haat met een agenda van hoop. Dit is dé plek om onze rechten te handhaven, je te verzetten tegen extremisme, en de politiek verantwoordelijk te houden. 

 

Door hier te tekenen en je aan te sluiten bij de Niet Normaal campagne laat je zien dat je samen met ons je wilt inzetten voor een rechtvaardige democratie. Ook word je via de mail op de hoogte gehouden over nieuwe petitie’s omtrent dit thema. Sluit je bij ons aan en strijd met ons mee voor het behoud van de democratie!

 

P.S. Wij maakten deze tool met informatie over alle bewindslieden, want: Wie zijn deze mensen?

Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy