6.534 handtekeningen

Aan: Staatssecretaris Van der Burg

Red levens, stop Frontex!

Campagne aangemaakt door
DeGoedeZaak

Roep ook op om de Nederlandse bijdrage aan Frontex stop te zetten!

Al jaren zijn er tragische rampen op de Middellandse Zee waarbij in totaal duizenden migranten de overtocht naar Europa niet overleven. Frontex is het symbool van Europees grensbeleid en medeplichtig aan veel van deze incidenten door niet in te grijpen of door zelfs pushbacks uit te voeren. De Europese grens is daarmee dodelijk voor velen die de overtocht maken. [1] Het wordt tijd om te stoppen met investeringen in dodelijk grensbeleid en controversiële migratie deals en te zorgen voor menswaardige opvang en veilige migratieroutes.

De ondertekenaars van deze petitie roepen het kabinet op om onmiddellijk te stoppen met het financieren en faciliteren van Frontex met middelen en personeel. De bijdrage van Nederland aan Frontex is groot [2], maar deze middelen kunnen veel beter worden ingezet om mensen die aankomen in Europa opvang en veiligheid te bieden. Daarom roepen we op om deze bijdragen te besteden aan levensreddende initiatieven.

Deze petitie hangt samen met een breed initiatief van mensenrechtenactivisten en organisaties in heel Europa. Ons doel is om een einde te maken aan Frontex en daarmee ook een einde aan Fort Europa. Vluchtelingen hebben recht op een veilig onderkomen, niet een dodelijke grensbewaking. Stop Frontex!

 

[1]: 's Werelds dodelijkste EU-grenzen kosten burgers Europa miljarden euro's 

[2]: De brief aan de Tweede Kamer over de bijdrage aan Frontex

Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy