6.215 handtekeningen

Samen uit de Crisis

Campagne aangemaakt door
DeGoedeZaak

De huidge coronacrisis legt bloot waar ons systeem wel en niet werkt. Welke beroepen vitaal zijn, waar staatssteun op de goede en verkeerde plek terechtkomt en wie als eerste in de problemen komen.

Met het online platform Samen uit de Crisis willen wij samen een breed gedragen burgergeluid laten horen hoe we uit deze crisis moeten komen en niemand achterlaten. 

Hoe gaan wij dat doen?
- Op Samen uit de Crisis kun jij initiatieven en campagnes ondersteunen die ons helpen samen, eerlijk en duurzaam uit de crisis te komen. 
- Of start zelf een campagne op het platform die ons helpt samen uit de crisis te komen. 
- Door het ondertekenen van Samen uit de Crisis krijg je regelmatig updates van ons met kleine acties, campagnes en vragen die ons helpen een sterk geluid te laten horen. 

Laat je stem horen en sluit je nu aan bij deze groeiende beweging. Help mee om eerlijk, duurzaam en vooral samen uit deze crisis te komen! 

Samen uit de Crisis

De keuzes die nu gemaakt worden over de weg uit deze crisis, hebben invloed op ons leven van straks. De weg uit de crisis is te belangrijk om alleen over te laten aan de machtige lobby van de gevestigde belangen, die de weg naar beleidsmakers en politici makkelijk vinden. We willen deze keer geen bail out voor grote bedrijven en de rijken, maar voor iedereen:  Samen uit de crisis.

Een fatsoenlijk inkomen
Deze crisis toont ons de vitale beroepen, en laat ook zien hoe onderbetaald onze verpleegkundigen, leerkrachten en politie zijn. Zij verdienen meer dan applaus alleen. We willen een hoger minimumloon, een fatsoenlijk bestaansminimum voor iedereen en een eerlijkere verdeling van de welvaart. Werknemers verdienen een contract met zekerheid, ZZP’ers een eerlijk tarief.

Een sterke publieke sector

Het is tijd voor een wederopbouw van de publieke sector: met onderwijs dat verschillen tussen arm en rijk verkleint, zorg die niet draait om winst, toegang tot noodzakelijke medicijnen en een einde aan de schuldenindustrie. Er moeten weer meer betaalbare woningen gebouwd worden en woekerhuren moeten aan banden worden gelegd. Het is tijd om afscheid te nemen van de markt in onze publieke diensten.

Iedereen betaalt gewoon belasting en houdt zich aan de regels, ook multinationals
Steun moet terechtkomen bij wie het nodig heeft. Dus bedrijven betalen eindelijk gewoon belasting. Steun gaat niet naar de aandeelhouders, speculanten of investeerders. Dit is het begin van het echte nieuwe normaal: een economie waarin iedereen belasting betaalt, de regels voor iedereen gelden en de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Groen uit de crisis

Nu al zien we dat klimaatbeleid op de lange baan geschoven wordt. Maar het ongekende economische steunpakket biedt juist dé kans om de klimaatcrisis te keren. Tijd om een eind te maken aan de fossiele industrie, de luchtvaart af te bouwen, te investeren in het OV en de landbouw circulair en duurzaam te maken. Voor de klimaatrechtvaardigheid, groene banen en een betaalbare energierekening voor iedereen.


Bescherm onze grondrechten, rechtsstaat en democratie

Iedereen in Nederland hoort erbij en heeft gelijke rechten. We waarborgen democratie, rechtsstaat, recht op vereniging en demonstratie. Juist in crisistijden. Samen uit de crisis betekent stoppen met het stelselmatig achterstellen van een grote groep Nederlanders. Het is tijd om voor altijd af te rekenen met etnisch profileren en institutioneel racisme. We beschermen onze privacy. Ook als die geschonden wordt in naam van corona.

 

Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy