4.508 handtekeningen

Aan: Robeco, ABP en BlackRock

Stop het klimaatvernietigingsplan van Shell

Campagne aangemaakt door
Fossielvrij NL & XR Rotterdam

 

De wetenschap is duidelijk. Om nog een kans te hebben om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen en klimaatrechtvaardigheid te realiseren moeten we de komende 8 jaar onze uitstoot halveren.

MAAR Shell stelt in zijn 'Energietransitie Strategie' juist voor om tot 2030 meer olie te produceren en de gasproductie zelfs te verdubbelen. Dit 'plan' wordt groengewassen met onrealistische bomenbeplantingsplannen, onwerkbare techno-fixes en vage statements over ‘net zero’ worden.

Op 18 mei, op hun jaarlijkse aandeelhoudersvergadering (AGM), zal Shell zijn investeerders vragen om dit plan goed te keuren.

Sommige investeerders spreken zich al uit tegen het plan. Laten we pensioenfondsen en andere grote investeerders die ons geld beheren oproepen om tegen Shells klimaatvernietingingsplan te stemmen. De resolutie van Follow This vraagt om reductiedoelen die wel in lijn zijn met het Parijsakkoord. Stem daar voor!

Investeerders als Robeco, ABP en BlackRock zullen de komende dagen beslissen hoe ze gaan stemmen - we moeten NU van ons laten horen om ze te laten weten dat hun klimaatreputatie op het spel staat. 

Deze oproep van Fossielvrij, XR Rotterdam en DeGoedeZaak is onderdeel van internationale actiedag vanuit de beweging voor klimaatrechtvaardigheid. Bezorgde burgers wereldwijd roepen investeerders op om Shells klimaatplan weg te stemmen. Met verschillende bondgenoten zijn we zichtbaar online, benaderen we de aandeelhouders direct en gaan we de straat op. Ook in steden als New York, Londen en Zürich zijn er acties. Sluit je aan en doe mee met de actiedag!

In Nederland en internationaal kwamen burgers in actie; in totaal tekenden al ruim 6000 mensen de oproep

Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy