Maak vaccinaties wereldwijd beschikbaar!

Met de ontdekking van de Omikron-variant handelde Nederland vliegensvlug door meteen vluchten uit Zuid-Afrika te weren. Maar de echte oorzaak van het probleem wordt niet besproken. Want terwijl we in Europa en in Nederland ruziën over de timing van onze boosterprik, hebben veel mensen in Afrikaanse en Aziatische landen nog niet eens een eerste vaccinatie gehad. 

Waarom? Omdat Westerse landen het belang van patenten en grote bedrijven boven de volksgezondheid plaatsen. Dat is niet alleen onrechtvaardig, maar ook onverstandig: zonder een hoge wereldwijde vaccinatiegraad komen we nooit uit deze pandemie. We zijn pas veilig als iedereen veilig is!

Deze week zou de top van de World Trade Organisation plaatsvinden waar de beslissing om de patenten op de coronavaccins vrij te geven genomen had kunnen worden. Ironisch genoeg zorgt juist het niet eerder nemen van die beslissing ervoor dat de hele top gecancelled is. 

We moeten de wereldwijde beschikbaarheid van vaccinaties nu regelen. Wij zeggen daarom: Nederland moet zijn steentje bijdragen en zorgen voor vaccinatierechtvaardigheid. Een prik voor de hele wereld! En we hebben een kans om dat voor elkaar te krijgen, want minister de Bruijn van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking kan zich in WTO-verband (de World Trade Organization die hier over gaat) hard maken om patenten op te heffen waardoor Afrikaanse en Aziatische landen hun eigen vaccins kunnen gaan produceren. Dat gaat de minister alleen niet uit zichzelf doen.

Stuur hem daarom nu een mail waarin je hem oproept voor het opheffen van deze patenten te stemmen. We hebben een voorbeeld voor je klaar gezet, je kan de tekst zelf nog aanpassen! 

Stuur een brief naar Minister De Bruijn
5.727 van de 10.000 emails verstuurd
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy