315 handtekeningen

Aan: Alle winkeldirecties van Nederland

Steunbetuiging: veilig winkelen én veilig werken in de winkels

Campagne aangemaakt door
FNV via DeGoedeZaak

Steunbetuiging:  veilig winkelen én veilig werken in de winkels

Winkelmedewerkers zetten zich in om het shoppen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Tijdens ‘winkelen op afspraak’ én als de winkels weer open zijn.

Ik steun de winkelmedewerkers om op een goede en veilige manier te werken. Ik steun de winkelmedewerkers die met hun directie in gesprek willen om:

  • Beleid rond veiligheid goed na te leven. Zorg dat klanten goed geïnformeerd zijn, en spreek mensen aan die zich niet aan de regels houden. Daarvoor is extra personeel nodig zoals beveiligers. Zorg dat regels over safe-shoppen zichtbaar zijn en worden omgeroepen via de intercom. Zorg dat spatschermen op orde zijn én er voldoende ontsmettingsmiddel is.
  • Genoeg personeel in te roosteren in de winkels: want het naleven van de regels en extra schoonmaken brengt meer werk met zich mee.
  • Waardering te geven aan de werknemers in tijd & geld. Dus: ga het gesprek aan met medewerkers die willen praten over een loonsverhoging én streep de niet-gewerkt uren van de lockdown weg. Laat winkelmedewerkers deze zomer niet gratis overwerken.

 

Werknemers in winkels komen de hele corona-tijd al op voor een veilige winkelervaring; zowel voor klanten als voor zichzelf. In veel winkels hebben zij al goede afspraken kunnen maken, maar er is echt meer nodig.

Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy