6.691 handtekeningen

Aan: Alle burgemeesters van Nederland

Wet of geen wet, geef vluchtelingen een bed!

Campagne aangemaakt door
DeGoedeZaak

Er moet nu iets gebeuren!

Het aanmeldcentrum in Ter Apel barst uit zijn voegen. Al weken is het erg druk, maar het lukt niet om genoeg gemeenten ervan te overtuigen om nieuwe opvanglocaties te openen. Dit brengt chaos en onzekerheid voor mensen die vaak al een lange en traumatische vluchtreis achter de rug hebben. Wij roepen nu alle gemeentes op om te doen wat hoort in een humaan land!

 

Veel gemeenten die nu nog geen vluchtelingen opvangen, zeggen te willen wachten tot de spreidingswet in werking treedt. Dit is onacceptabel, omdat er nu bedden nodig zijn voor mensen die gevlucht zijn voor hun veiligheid! Alle gemeenten moeten nu hun steentje bijdragen en we kunnen niet wachten op de wet. Onderteken daarom deze petitie en roep gemeenten op:

 

Wet of geen wet, geef vluchtelingen een bed!

Waarom is het belangrijk?

Zolang er nog geen spreidingswet is, is de Staatssecretaris voor de opvang van vluchtelingen afhankelijk van de welwillendheid van gemeenten. Burgemeesters moeten daarom nu in actie komen en ingaan op de oproep van Eric van den Burg om meer locaties beschikbaar te stellen. Als wij ons nu massaal uitspreken voor meer humane opvang, dan is dit niet alleen een oproep van de regering, maar een namens het hele land. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat alle vluchtelingen in Nederland een warm welkom krijgen!

Deel deze campagne met je vrienden

Je tekent dit als Ben jij dit niet? Klik hier
© DeGoedeZaak 2022
Privacy Policy